Nacionālais Kino centrs (NKC) izsludina 2023. gada filmu ražošanas konkursu ar mērķi atbalstīt jaunu pilnmetrāžas spēlfilmu (vismaz 65 min) un visu garumu animācijas un dokumentālo filmu ražošanu.

Konkursa finansējums ir 1 411 871 EUR apmērā, no kura spēlfilmu projektiem plānots piešķirt 643 925 EUR (2 vai 3 filmām), dokumentālo filmu projektiem 488 294 EUR (7 vai 8 filmām) un animācijas filmu projektiem 279 652 EUR (2 vai 3 īsmetrāžas vai arī 1 vai 2 īsmetrāžas un 1 pilnmetrāžas filmām). Ņemot vērā atbalstāmo filmu ražošanas plānus un finansējuma pieprasījumu, NKC ekspertu komisiju kompetencē ir noteikt citu atbalstāmo filmu skaitu.

Konkursā nevar iesniegt projektus, kuri ir saņēmuši NKC finansējumu filmas ražošanai vai pabeigšanai, starptautisku kopražojumu projektus, kuros Latvijas filmu producents ir mazākuma kopražotājs, projektus, kuri saņēmuši filmu ražošanas (izņemot projektu attīstību) finansējumu Valsts Kultūrkapitāla fondā un projektus, kuru ražošana ir jau uzsākta.
Detalizētāka informācija par finansējuma nosacījumiem un projektu sagatavošanu atrodama konkursa nolikumā. Lūdzam to uzmanīgi izlasīt un projektu sagatavošanas laikā droši uzdot neskaidros jautājumus.

Projektus iesniedzami elektroniska dokumenta formā atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu (dokumentam jābūt parakstītam ar drošu elektronisko parakstu), kas tiek nosūtīts uz NKC e-adresi _DEFAULT@90000022100 vai, sūtot no Latvija.lv, adresāta logā izvēloties Nacionālais kino centrs.

Informācijai par e-adresi skat.  https://latvija.lv/BUJEadrese

Projektu iesniegšanas termiņš - līdz 2023. gada 17. aprīlim plkst.23:59.

PROJEKTU PUBLISKĀS PREZENTĀCIJAS

Konkursā iesniegto projektu publiskās prezentācijas plānotas klātienē, 8., 9. un 10.maijā. Prezentāciju datumi katram filmu veidam tiks precizēti pēc 20.aprīļa.

EKSPERTU KOMISIJAS

Ņemot vērā Filmu padomes ieteikumus, NKC vadītāja  ir apstiprinājusi šādus nozares ekspertus darbam NKC filmu ekspertu komisijās laika posmā 2023.-2025.g.:

Spēlfilmu ekspertu komisijā:

režisors un pedagogs Pēteris Krilovs,
kinokritiķe un Riga IFF radošā direktore Sonora Broka.

Dokumentālo filmu ekspertu komisijā:

kinozinātniece Zane Balčus,
producente Ieva Ūbele.

Animācijas filmu ekspertu komisija:

režisore Māra Liniņa,
kinokritiķe Kristīne Simsone.

 

Katrā ekspertu komisijā darbosies arī viens NKC pārstāvis:

Kristīne Matīsa – dokumentālo filmu ekspertu komisijā,
Agnese Zapāne – animācijas filmu ekspertu komisijā,

Inga Blese - spēlfilmu ekspertu komisijā.

 

Informācija:
Inga Blese,
inga.blese@nkc.gov.lv
tālr. 29418305