Izsludināti konkursi

Nacionālais Kino centrs (NKC) 2021. gada 15. janvārī izsludina 2021. gada filmu ražošanas konkursu ar mērķi atbalstīt jaunu pilnmetrāžas spēlfilmu (vismaz 65 min) un visu garumu animācijas un dokumentālo filmu ražošanu. Konkursa finansējums ir 1 388 805 EUR, no tā spēlfilmām plānots piešķirt 766 595 EUR (3 vai 4 filmām), dokumentālajām filmām 309 933 EUR (5 vai 6 filmām) un animācijas filmām 312 277 EUR (1 pilnmetrāžas un 2 vai 3 īsmetrāžas filmām).

Konkursā nevar iesniegt projektus, kuri ir saņēmuši NKC finansējumu filmas ražošanai vai pabeigšanai; starptautisku kopražojumu projektus, kuros Latvijas filmu producents ir mazākuma kopražotājs; projektus, kuri saņēmuši filmu ražošanas (izņemot projektu attīstību) finansējumu Valsts Kultūrkapitāla fondā, un projektus, kuru ražošana ir jau uzsākta.
Detalizētāka informācija par finansējuma nosacījumiem un projektu sagatavošanu atrodama konkursa nolikumā.

Konkursa projekti iesniedzami NKC līdz šā gada 15. februārim plkst.12:00.

Projektus aicinām iesniegt elektroniska dokumenta formā, nosūtot uz e-pasta adresi nkc@nkc.gov.lv. Lūdzam ņemt vērā, ka Covid-19 ierobežojumu apstākļos un ārkārtas situācijas laikā NKC pārtrauc apmeklētāju pieņemšanu un konsultāciju sniegšanu klātienē. Ja projektu plānots iesniegt papīra formā, to var sūtīt pa pastu, ņemot vērā, ka iesniedzējam jānodrošina projekta saņemšana atbilstoši konkursa nolikuma prasībām.